Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Mohammed Omer

11 jun 07

De 22-jarige Mohammed Omer is Palestijn, woont in Rafah in Gaza en is journalist vanaf zijn zestiende. Hij doet verslag van de dagelijkse gebeurtenissen in Gaza.


Daarmee is hij één van de weinige onafhankelijke en professionele ooggetuigen van de dagelijkse werkelijkheid in Gaza. Door zijn werk is hij al enige malen ternauwernood aan een gewelddadige dood ontsnapt.

Mohammed is in dienst van het Noorse weekblad Morgenbladet en maakt regelmatig ook rapportages voor bijvoorbeeld Washington Report, de BBC, BBC Scotland en News 24. Omer is ook een bekend journalist in media in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. New America Media, de eerste en grootste vereniging van etnisch georiënteerde media in de Verenigde Staten, beoordeelde in 2006 bijna 600 inzendingen van jonge journalisten. Mohammed won hun 'the First National Ethnic Media Award for Best Youth Voice'.

Eind november/begin december heeft hij - op uitnodiging van het blad Washington Report - in de VS een lezingenserie onder de titel Welcome to Hell gehouden, een gesproken presentatie, ondersteund met video- en fotomateriaal.

Omer wil met zijn werk de realiteit van Gaza weergeven en daar de juiste conclusies, gebaseerd op het internationale recht, uit trekken.

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief