Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vader doodgeschoten bij basisschool kind

21 jun 07

Een 47-jarige man uit Apeldoorn is donderdagochtend bij de openbare basisschool Berg en Bos in die plaats doodgeschoten.

Hij had om 8.50 uur net zijn 6-jarige zoontje naar school gebracht. Toen hij terugliep naar zijn auto, werd hij op de Callunalaan onder vuur genomen. Het slachtoffer overleed ter plaatse, aldus de politie.

Twee ouders hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Een van die ouders is een arts, zei directeur Dick Bouman van de school. Volgens de politie heeft het kind van het slachtoffer niets van de schietpartij gemerkt. Ook de andere schoolkinderen hebben vermoedelijk niets gezien. De kinderen zijn donderdag opgevangen in de school, waar slachtofferhulp aanwezig was.

De verdachte is nog voortvluchtig. Hij zou zijn gevlucht op een scooter. Over de identiteit van de dader is nog niets bekend. Ook over de toedracht van de schietpartij is volgens de politie nog niets te zeggen.

Ook de advocaat van het slachtoffer heeft geen idee in welke richting de dader moet worden gezocht. Jos de Jong, die ook de woordvoerder van de familie is, benadrukt dat het in ieder geval niet om een conflict in de familie gaat, zoals het gerucht gaat. Ook het gerucht dat het om een zakelijk conflict zou gaan, ontkracht De Jong.

Het slachtoffer, dat een aantal panden bezat, had een geschil met een coffeeshophouder die een van zijn panden huurde. Volgens De Jong wijst niets erop dat deze zaak iets met de liquidatie te maken heeft.

Agenten hebben getuigen ondervraagd om zo een signalement van de verdachte samen te stellen en erachter te komen hoe die gevlucht is. Donderdagavond heeft de politie een buurt-sms verstuurd naar ongeveer 2500 mensen die in de buurt van de school wonen. In de sms vraagt de politie mensen die iets gezien hebben zich te melden. De politie verstrekt overigens in het belang van het onderzoek geen enkele informatie meer over de moordaanslag.

De lessen van de hogere klassen gingen donderdagmiddag gewoon door, aldus de school, die in de villawijk Berg en Bos staat. De lagere klassen zouden al vrij zijn geweest. De school had een "normale verstandhouding" met het gezin van het slachtoffer. Het kind zit pas korte tijd op de school.

Volgens de politie zijn de moeder en haar kind door bekenden opgevangen. Ook slachtofferhulp is ingezet.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief