Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

De Mol: einde Tien is geen nederlaag

26 jun 07

"Een nederlaag is een groot woord. Het is een teleurstelling." Zo reageerde Tien-baas John de Mol in het RTL Nieuws op het stopzetten van 'zijn' tv-zender.

"Toen we twee jaar geleden begonnen met Talpa/Tien hadden we het allemaal anders voorgesteld". Het is de tweede keer dat de bekende mediaondernemer de stekker moet trekken uit een tv-zender. In de jaren '90 gebeurde dat al met sportzender Sport7. Ook toen moest hij personeel ontslaan. Ook nu moet hij ongeveer honderd medewerkers van Tien/Talpa vertellen dat ze geen werk meer hebben.

John de Mol krijgt een aandeel van 26,3 procent in het nieuwe RTL Nederland (nu nog RTL4, 5 en 7). Ook krijgt RTL Nederland op basis van een zogenoemde volumedeal het eerste recht op alle tv-formats die de creatieve afdeling van John de Mols bedrijf ontwikkelt.

De Mol heeft de meeste aandacht voor de mensen die hij moet ontslaan. "Ik denk in de eerste plaats aan mijn medewerkers bij de televisietak aan wie ik indertijd heb gevraagd mij te helpen
om Tien op te bouwen. De overeenkomst met RTL Group heeft gevolgen voor de werkgelegenheid en dat doet pijn. Uiteraard sta ik garant voor een ruim bemeten sociaal plan, want ik vind dat ze dat hebben verdiend."

"Van alle partijen die ons in de afgelopen tijd hebben benaderd, is het voorstel van RTL veruit het meest aantrekkelijk", vervolgt hij. "Programma's van Tien zullen in het grotere RTL-verband véél beter scoren. En ons doel - het ontwikkelen en exploiteren van creativiteit op verschillende mediaplatforms - komt voortaan aanzienlijk beter tot zijn recht dan in een puur zelfstandige situatie met maar één tv-zender."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief