Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Rotterdam is Hangplek van Nederland 2007

23 jun 07

Rotterdam is verkozen tot beste hangplek van Nederland. Dit maakte een woordvoerder van Stade Advies, een bureau voor maatschappelijke ontwikkeling, zaterdag bekend.

Het bureau was mede-initiatiefnemer van de landelijke wedstrijd waarin groepen hangjongeren de kans kregen om zich van hun goede kant te laten zien. Sinds het voorjaar werkten tien groepen jongeren aan bijzondere acties die de band met hun buurt of wijk zouden moeten verbeteren of herstellen. Rotterdam mag zich nu Hangplek van Nederland 2007 noemen door een groot wijkfeest te organiseren. Op de tweede plek eindigde Almere, gevolgd door Hardenberg.

In Rotterdam organiseerden jongeren, die in het verleden met justitie in aanraking zijn geweest, een buurtfeest waar meer dan 250 buurtbewoners op af kwamen. De jury kende deze jongeren de eerste prijs toe omdat zij structureel aan het feest werkten en het feest een terugkerend evenement zal worden. De winnaars hebben een nacht in pretpark Walibi in het vooruitzicht waarbij 100 jongeren en buurtbewoners zijn uitgenodigd.

De jury bestond uit Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester (PvdA) en afgevaardigden van de Nationale Jeugdraad, Walibi World, Jantje Beton en de politie.

HANG AROUND is een initiatief van Stade Advies en 'en toch. producties' en wordt mogelijk gemaakt door Stichting DOEN, Jantje Beton, het Oranje Fonds, Walibi World en de Nationale Jeugdraad.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief