Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Premier Brown bezoekt Brits rampgebied

23 jul 07

Premier Gordon Brown heeft maandag het gebied bezocht waar de ergste overstromingen in Groot-BrittanniŽ in zestig jaar tijd hebben plaatsgevonden.


Zeker 150.000 huishoudens zitten zonder drinkwater sinds zondag een waterzuiveringsinstallatie onderliep. In het hele land is er een run op water in flessen ontstaan.

Hevige regen- en onweersbuien zijn de oorzaak van de overstromingen en er wordt nog meer regen verwacht. Gedeeltes van zuid- en west-Engeland staan inmiddels onder water.

Staatssecretaris van milieu Hilary Benn is druk bezig met het opstellen van een noodverordening. De Conservatieve oppositieleider David Cameron heeft om een onafhankelijk onderzoek gevraagd naar de maatregelen om de schade te voorkomen. Tal van hulpmiddelen om overstromingen tegen te gaan, waren niet op de geëigende plaatsen beschikbaar toen het water vrijdag begon te wassen.

Milieu-autoriteiten in Engeland rekenden dit weekeinde voor dat er meer dan 1,3 miljard euro op korte termijn nodig is om alleen al de grootste overstromingsrisico's tegen te gaan. De luchtmacht is naar eigen zeggen bezig aan de grootste operatie in vredestijd tot dusverre. Helikopters evacueerden meer dan honderd mensen uit overstroomde gebieden vooral langs de
rivieren de Avon en de Severn.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief