Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Zeeland geteisterd door stormachtige wind

24 jul 07

De stormachtige wind die vandaag langs de Nederlandse kust waaide, heeft vooral in Zeeland problemen veroorzaakt.

De Zeeuwse politie kreeg binnen twee uur ongeveer vijftig meldingen van overlast, zo liet het korps weten. Het ging voornamelijk om omgewaaide bomen.

In Brouwershaven waaiden tenten van een scoutingvereniging om, terwijl in Veere een circustent omwaaide. In Cadzand-Bad werden de voorstellingen van het Staatscircus van Moskou-Holiday afgelast wegens stormschade aan de grote tent. In Middelburg waaide een boom op een chemisch toilet. Daar zat op dat moment niemand op.

Volgens het KNMI kwam de voorspelling uit die het weerinstituut maandag gaf. Langs de kust stond een stormachtige noordwestenwind, windkracht 8, met uitschieters naar 9. De harde wind ging gepaard met krachtige windstoten. Op Goeree-Overflakkee kwamen windstoten voor van 100 kilometer per uur. In Hoek van Holland werden stoten van 96 kilometer per uur gemeten.

Volgens het KNMI komt een wind met zo'n kracht niet vaak voor in deze tijd van het jaar. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid neerslag die maandagavond en nacht viel. Op sommige plaatsen in Zeeland viel 45 millimeter regen. Aan de Zuid- en Noord-Hollandse kust werd 30 millimeter gemeten.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief