Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Britten verzachten ellende met humor en thee

24 jul 07

Door overstromingen is een aantal dorpen in het midden en westen van Engeland al dagen afgesloten van de buitenwereld. Ruim 350.000 huishoudens zitten zonder drinkwater en bij velen is de elektriciteit afgesloten, of afgesloten geweest.

Tussen alle ellende proberen de Britten de moed er in te houden, berichtten de Britse media.
Voor Mark Boyce, een 48-jarige inwoner van Gloucester, was het belangrijkste probleem het missen van zijn dagelijkse kopjes thee. Toen hij hoorde dat zijn water en elektriciteit mogelijk afgesloten zouden worden, rende hij naar de winkel om een petroleumstel te kopen. Ondertussen verzamelde zijn vrouw zo veel mogelijk kraanwater in flessen en pannen. "Zonder mijn kopje thee zou ik het niet redden", aldus Mark. "Maar met een beetje gevoel voor humor is het prima te doen." Zijn vrouw is het daar mee eens: "Je moet het gewoon zien als een groot avontuur."

Ook anderen zien de voordelen van de gedwongen vrije uren. "Zo kan ik eindelijk eens wat papierwerk afhandelen", aldus een andere inwoner van Gloucester. Ook een studente geeft aan dat het wel "verfrissend" is om eens een paar dagen zonder televisie en radio door te brengen. "Ik heb de hele dag zitten schaken met mijn broertje."

De inwoners van een dorpje in Worcestershire werden aangenaam verrast door hun postbode. Door de overstromingen was normale postbezorging niet mogelijk, maar de postbode trok er speciaal op uit met zijn eigen auto om bestelde exemplaren van het zevende Harry Potter-boek te bezorgen. "Dat was geweldig te midden van al deze angst en ellende", aldus een gelukkige Potter-fan.

Inwoners van Abingdon, in de buurt van Oxford, maakten het beste van de situatie terwijl ze zich voorbereidden op de hoogste waterstand. Nadat ze de zandzakken hadden neergelegd, dronken ze een kopje thee met de mensen uit de buurt, onder muzikale begeleiding van een studentenbandje. "We hebben hierdoor veel nieuwe buren ontmoet," aldus twee nieuwkomers in Abingdon. "Je kunt het water niet stoppen, je moet gewoon verder leven."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief