Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Tienduizenden Britten hebben weer stroom

24 jul 07

De Britse autoriteiten zijn er in geslaagd een elektriciteitsstation te repareren waardoor 48.000 mensen in de overstroomde gebieden in Gloustershire weer stroom hebben. Dat meldde de BBC dinsdag.

Nog steeds zitten in het midden en westen van Engeland zeker 350.000 huishoudens zonder drinkwater en ongeveer 50.000 huizen zonder stroom.

Ook slaagden hulpdiensten erin het onderstation in Walham, eveneens in Gloucester, te beschermen tegen het wassende water. Als dit station was ondergelopen zouden een kwart miljoen mensen zonder elektriciteit en water komen te zitten. Volgens de autoriteiten kan het nog zeven dagen duren voor iedereen weer water heeft.

De politie meldt dat het waterpeil in het zwaar getroffen Gloucestershire intussen langzaam dalen. Intussen piekte het peil van de Theems delen van Oxfordshire zonder voor overlast te zorgen. Later bereikt de Theems zijn hoogste niveau in de historische universiteitsstad Oxford. In Berkshire bereikt de Theems woensdag zijn hoogtepunt.

Het Milieu Agentschap heeft zeven overstromingswaarschuwingen uitgedaan. Drie voor de rivier Severn, twee voor de Theems, een voor de Great Ouse in Bedfordshire en een voor de Ock in
Oxfordshire. Meteorologen voorspellen voor later in de week opnieuw veel regen. De Britse Vereniging van Verzekeraars schat dat de schade van de overstromingen in juni en juli kan oplopen tot 2 miljard pond (bijna 3 miljard euro).

(Bron:ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief