Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Rasmussen: Ik heb niet gelogen

26 jul 07

Michael Rasmussen zegt vandaag in de Deense kranten dat hij niet heeft gelogen tegen de leiding van de Rabo-wielerploeg.

De krant B.T. citeert de ontslagen Rabo-coureur als volgt: "Mijn baas is gek". De kwaliteitskrant Politiken noteert: "Ik heb niet gelogen".

Deense journalisten zijn er woensdagavond in geslaagd met de weggestuurde klassementsleider in de Tour de France te spreken. Rasmussen houdt vol voor trainingen in Mexico te zijn geweest, en niet in Italië. In de kranten ontkent de renner ook dat hij woensdagavond aan directeur Theo de Rooij van de Raboploeg heeft toegegeven dat hij in juni in Italië verbleef in plaats van in Mexico.

Rasmussen spreekt in een krant over "een dollemansbesluit" van de Raboploeg, genomen door Theo de Rooij. "Hij liegt", zegt Rasmussen. De renner zou in Mexico onbereikbaar zijn geweest, omdat hij geen computer bij zich had en zijn mobiele telefoon geen bereik had. "Ik rijd ook niet rond met een fax op mijn rug", tekende een krant op.

Volgens een psycholoog in Jyllands Posten is Rasmussen een zenuwinzinking nabij en heeft hij hulp nodig om zijn onvrijwillige vertrek uit de Tour te verwerken. "Wielrennen is zijn wereld. Nu hem dat is afgenomen, is hij kandidaat nummer één voor crisishulp", meent de psycholoog.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief