Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Evenementensector geschokt door keuze Koenders

31 jul 07

De branchevereniging voor eventbureaus (IDEA) is geschokt dat minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) zich niet heeft gehouden aan de regels voor aanbestedingen.

Het tijdgebrek dat de minister aanvoert om zijn keuze voor het Bureau BKB te verdedigen, is volgens de sector "volslagen onzin." Er zijn grotere evenementen binnen kortere termijn uitgevoerd.

Dat heeft IDEA dinsdag laten weten. Bij de vereniging zijn 65 professionele evenementenbureaus aangesloten. Woordvoerder Leon Kruitwagen wijst erop dat de overheid zelf de "bureaucratische en weinig efficiënte" aanbestedingsregels heeft opgesteld. "Het is soms niet leuk maar zo is de situatie nu eenmaal in Europa. Maar dan is het wel uitermate vervelend dat de overheid nu zelf hieraan voorbij gaat", aldus Kruitwagen.

Hij hekelt ook het argument van Koenders dat hij voor BKB heeft gekozen vanwege eerdere positieve ervaringen. Het openbare aanbestedingsbeleid is er volgens IDEA juist om dit soort handelwijzen tegen te gaan en iedereen een kans te geven. Daarbij wordt uitgegaan van financiën en van creatieve ideeën voor het te organiseren evenement. "Misschien hadden andere bureaus een interessantere uitvoering in gedachten en voor een lagere prijs."

Hoewel BKB een campagnebureau is - en niet aangesloten bij IDEA - stelt Kruitwagen dat bij het evenement op Schokland sprake was van een fysieke bijeenkomst.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief