Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kindertop niet volgens regels aanbesteed

1 aug 07

Bij de aanbesteding van de organisatie van de Kindertop op 6 juni zijn de Europese aanbestedingsregels ook niet in acht genomen.

Volgens een woordvoerder van minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin was er niet genoeg tijd voor een aanbestedingsprocedure.

Hij bevestigde woensdag een bericht van die strekking in het AD. Het evenement, dat Rouvoet samen met staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) liet organiseren, kostte 280.000 euro, terwijl opdrachten boven de 137.000 euro openbaar aanbesteed moeten worden.

Het ministerie van VWS gaf de opdracht aan evenementenbureau Kuiters uit Sassenheim, dat ook de bustour organiseerde die Rouvoet tijdens de eerste honderd dagen van het kabinet maakte door Nederland.

Eerder kwam PvdA-minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) in opspraak nadat hij de aanbestedingsregels had genegeerd bij de organisatie van het evenement Het akkoord van Schokland. Die opdracht ging naar het bedrijf BKB van onder andere Lennart Booij en Erik van Bruggen. Dit duo deed ooit een poging PvdA-voorzitter te worden en werkte mee aan de PvdA-campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief