Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Geen herstel Damrak

6 aug 07

De stemming op de Europese effectenmarkten verbeterde maandag geleidelijk na een positieve opening van Wall Street, maar dat was van korte duur. Toen de Amerikaanse indices in het rood kwamen, ging het weer bergafwaarts.

Handelaren spraken van een wispelturige markt. Belangrijkste reden daarvoor was de bezorgdheid over de crisis op de Amerikaanse kredietmarkten die steeds weer de kop opsteekt.

De AEX, de graadmeter van meest verhandelde fondsen in Amsterdam, verloor 5,48 punten op 516,04 punten. Dat is een daling van 1,1 procent. De MidKap, de index voor het middensegment, verloor 1,2 procent op een stand van 711,80 punten. De beurs in Parijs verloor volgens voorlopige cijfers ook 1,2 procent. Londen daalde met 0,6 procent. De effectenmarkt in Frankfurt wist het verlies van de ochtend van zich af te schudden en eindigde licht hoger.

Op het Damrak kreeg het aandeel van bankverzekeraar Fortis een gevoelige tik van 1,5 procent, nadat de aandeelhouders met een overweldigende meerderheid hadden ingestemd met de overname van ABN Amro. ABN Amro steeg met 0,7 procent.

(Bron:ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief