Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Fans staan stil bij dertigste sterfdag Elvis

16 aug 07

The King is dertig jaar dood. Op 16 augustus 1977 stierf Elvis Presley op 42-jarige leeftijd.

Overal ter wereld wordt stilgestaan bij de dood van een van de grondleggers van de moderne
popmuziek. In Memphis, de stad waar Presley woonde en ligt begraven, is een kaarsentocht naar zijn landgoed Graceland.

's Avonds is er een groot concert met de originele band van Elvis en livebeelden van hem. De weduwe en de dochter van Presley zijn daarbij aanwezig. Dochter Lisa Marie heeft een video opgenomen waarin ze zingt met haar overleden vader. Het filmpje verschijnt vrijdag op de website Spinner.com.

In Valkenburg aan de Geul is donderdag een Elvis Memorial Concert. Optredens zijn er van onder anderen Peter Koelewijn. Radio 2-dj Daniël Dekker presenteert het evenement. Ook zijn er films van en documentaires over Elvis te zien op diverse tv-zenders. In Memphis zijn ongeveer honderdtwintig fans van de Nederlandse Elvis-fanclub.

Elvis Aaron Presley werd op 8 januari 1935 geboren in Tupelo (Mississippi). Hij verkocht 500 miljoen platen en scoorde wereldhits als Suspicious Minds, Return To Sender, Jailhouse Rock,
Are You Lonesome Tonight en In The Ghetto. Hij acteerde in ruim dertig films. Na een turbulent leven overleed hij op 16 augustus 1977 aan een overdosis medicijnen, die hij op doktersvoorschrift gebruikte. De King ligt begraven op Graceland.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief