Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Zeven mensen beschuldigd van veroorzaken Griekse branden

27 aug 07

Zeven personen zijn sinds zaterdag beschuldigd van het veroorzaken van branden in diverse regio's in Griekenland. Dat heeft een woordvoerder van de Griekse brandweer maandag laten weten.

Over het aantal arrestaties sinds het begin van de laatste serie bosbranden vorige week is onduidelijkheid. De zegsman bij de brandweer repte van ruim tien aanhoudingen. Andere bronnen bij de politie en de brandweer spraken van meer dan vijftig arrestaties tot in de nacht van zondag op maandag. Het is onduidelijk of die bronnen ook verwezen naar arrestaties die zijn verricht naar aanleiding van bosbranden aan het begin van de zomer.

De woordvoerder van de brandweer stelde dat sinds de eerste bosbranden begin juni zeker 33 personen zijn beschuldigd van brandstichting. Van die 33 wordt vijftien het moedwillig veroorzaken van brand ten laste gelegd. Achttien anderen zijn beschuldigd van het door nalatigheid en/of onachtzaamheid veroorzaken van branden.

Minister Biron Polidoras van Openbare Veiligheid zei dat justitie onderzoekt of verdachten van brandstichting onder antiterreurwetten kunnen worden vervolgd. Antiterreureenheden zijn betrokken bij het verhoor van verdachten, meldde de BBC.

(Bron: ANP/AFP/EFE)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief