Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'De Gordel' lokt meer volk dan vorig jaar

3 sep 07

De 27ste editie van De Gordel heeft 77.303 deelnemers gelokt. Dat zijn er 6.984 meer dan vorig jaar. Dat heeft een tevreden Carla Galle van Bloso zondagavond in Zaventem bekend gemaakt.

Met dit cijfer blijft de Gordel het grootste Vlaams, sportief, familiaal en muzikaal ééndags-evenement in Vlaanderen.

Toppers dit jaar waren de Witse kanaalfietstocht met 6.748 deelnemers, de 150 km lange Gordel voor wielertoeristen met 1.804 deelnemers, de Jungleboekwandeling in Dilbeek met 4.852 deelnemers en de klassieke 100 km fietstocht met 18,6 procent van het totaal aantal deelnemers.

Er deden zich meer sabotage-acties voor dan vorig jaar. Reeds op zaterdag werd er
geknoeid met de bewegwijzering van de 28 km wandeling in Sint-Genesius-Rode. Afgelopen nacht was dat het geval met de bewegwijzering van de 100 km in Tervuren.

Zondag deden zich tot iets na 10.00 uur problemen voor met spijkers en geknoei met
bewegwijzering over het ganse parcours van de 100 km. Rond de middag werden ook veel problemen gemeld in Sint-Genesius-Rode op de Witse kanaalfietstocht waar vele kleine nagels werden geworpen waardoor tientallen gordelaars lek reden.

Er dienden in totaal 350 deelnemers te worden verzorgd voor kleine letsels. Drieëntwintig personen moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De ernstigste kwetsuren betreffen één hartaanval - de betrokkene is inmiddels buiten levensgevaar -, twee heupfracturen en één aangezichtsfractuur.

(Bron: De Tijd)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief