Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Madeleines fonds een van de vele takken zoekmachinerie

7 sep 07

De ouders van het 3 mei in Zuid-Portugal verdwenen meisjes Madeleine McCann hebben een mediagenieke machinerie opgezet om de aandacht op de vermissing levend te houden.

Ze hebben een website, een YouTube-presentatie en tal van andere activiteiten ontplooid om internationaal de aandacht te vestigen op de verdwijning van hun dochter Madeleine, een week voor haar 4e verjaardag.

Ze bekostigen hun campagne naar het zich laat aanzien mede dankzij donateurs. Via de website www.bringmadeleinehome.com kan geld worden geschonken aan een stichting, Madeleine's Fund. Doel van deze stichting is de terugkeer bespoedigen van de ontvoerde Madeleine, het onderzoek naar en de berechting van de daders van de ontvoering bevorderen en voorts (financiële) steun verlenen aan de familie van Madeleine.

Wanneer deze doelstellingen zijn bereikt zal het resterende geld van de stichting voor soortgelijke uitgaven in soortgelijke gevallen in Portugal, het Verenigd Koninkrijk of elders bestemd zijn. Volgens de website is meer dan een miljoen pond (1,38 miljoen euro) aan de stichting geschonken. Via de website kunnen begunstigers die zelf iets willen ondernemen om geld in te zamelen voor Madeleine's Fund die plannen aanmelden ter coördinatie.

Naast de stichting zijn er voor miljoenen ponden beloningen uitgeloofd voor de gouden tip die Madeleine weer boven water brengt. Een hele reeks al of niet beroemde maar zeer vermogende Britten, onder wie de Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling en ondernemer Richard Branson, hebben de beloningen uitgeloofd.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief