Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Themaweek democratie bij de Publieke Omroep

17 sep 07

Onder het motto 'Wij zijn de baas' besteedt de publieke omroep van 5 t/m 12 oktober uitgebreid aandacht aan het thema democratie.

Aanleiding is het internationale initiatief 'Why Democracy?' waaraan omroepen uit 26 landen deelnemen.


Bekijk: de trailer

De week wordt afgetrapt door NOVA, dat op vrijdagavond 5 oktober de uitslag bekend maakt van het 21minuten-onderzoek dat deze keer gaat over democratie en overheid. Op www.21minuten.nl kon u tot 23 september dit onderzoek invullen.

Zo kon er gestemd worden op het nieuwe Nederlandse volkslied, een verkiezing die door de VPRO op woensdagavond 10 oktober wordt uitgezonden op Nederland 1. Verder kon er mee gepraat worden over wat er verbeterd zou moeten worden aan onze democratie, en er konden zelfs persoonlijke vragen worden gesteld aan minister-president Balkenende. Als afsluiting van de week van de democratie zal hij op vrijdagavond de origineelste, beste en slimste vragen beantwoorden in een live uitzending van de NOS.

Daarnaast worden documentaires van gerenommeerde makers vertoond, die in het afgelopen jaar werden gemaakt.

Lees ook: Themaweek over democratie bij de Publieke Omroep

21minuten.nl
Het doel van deze speciale democratie-editie van 21minuten.nl is te achterhalen hoe de bevolking van Nederland de waarde en kwaliteit van de Nederlandse democratie en de Nederlandse overheid beoordeelt. In 2005 en 2006 namen respectievelijk 150.000 en 170.000 mensen deel aan 21minuten.nl, dat daarmee het grootste online opinieonderzoek in Nederland is geworden.

21minuten.nl is onderdeel van De Publieke Zaak.

Het onderzoek is een onafhankelijk en belangeloos initiatief van McKinsey & Company, AD, Motivaction International, de Nederlandse Publieke Omroep, NRC Handelsblad, Planet.nl en Porter Novelli. De initiatiefnemers van het onderzoek willen via deze extra editie een bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie over de optimale inrichting van de democratie.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief