Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Verdonk doet niet mee met de Algemene Beschouwingen

17 sep 07

Rita Verdonk blijft als eenmansfractie in de Tweede Kamer, maar zal niet meedoen met de Algemene Beschouwingen. Dat zei de geschorste VVD-politica in een interview met het televisieprogramma Netwerk.

Het speerpunt van haar eenmansfractie zal de fileproblematiek zijn. "Als ik minister van Verkeer en Waterstaat was geweest, waren de files nu een stuk korter," aldus Verdonk.

Ze voelt zich opgelucht en bevrijd, maar ook in de steek gelaten na het VVD partijcongres van afgelopen zaterdag. "Een klein groepje maakt de dienst uit bij de VVD. Ik ben blij dat ik daar vanaf ben." Rita Verdonk wil lid blijven van de VVD, maar zegt dat ze wel gaat onderzoeken of een eigen beweging voldoende steun krijgt onder de mensen.

Over de portefeuilleverdeling in de fractie zegt ze dat Rutte een verkeerde voorstelling van zaken geeft. "Ik mocht in geen geval de integratieportefeuille nemen."

Over de beslissing om haar definitief uit de fractie te zetten zegt zij: "Iemand in het land zei dat er twee kapiteins op een schip zijn en dat ze beste hebben weggestuurd. Daar ben ik het wel mee eens." 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief