Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

VS houden vast aan vrijwillig klimaatbeleid

27 sep 07

De Verenigde Staten hebben op de eerste dag van een 'klimaattop' in Washington duidelijk gemaakt dat het land nu en in de toekomst geen bindende afspraken wil om het versterkte broeikaseffect te bestrijden.

Tot onvrede van milieuorganisaties onderstreepte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Condeleezza Rice, dat klimaatbeleid niet de economische groei mag hinderen.

Volgens verscheidene Amerikaanse media hebben milieuorganisaties de door president George Bush geïnitieerde tweedaagse top direct na opening tot mislukt verklaard. "Ze blijven vasthouden aan een beleid dat al bewezen heeft te falen", aldus een woordvoerder van het Amerikaanse National Environmental Trust. Greenpeace sprak van een "afleidingsmanoeuvre" van Washington.

De VS, een van 's werelds grootste luchtvervuilers, hebben de Europese Unie, de Verenigde Naties en vertegenwoordigers van zestien vervuilende landen uitgenodigd voor de bijeenkomst. Die moet een opmaat vormen voor een grote VN-klimaatconferentie in december op Bali. Daar zal gesproken worden over het klimaatbeleid na 2012.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief