Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

PVV: Bilal had nooit straat op gemogen

15 okt 07

De man die zondag is doodgeschoten nadat hij in een Amsterdams politiebureau twee agenten had neergestoken, had volgens PVV-leider Geert Wilders nooit de straat op gemogen, ook niet met een begeleider.

Hij wil van de ministers van Justitie, van Binnenlandse Zaken en voor Wonen, Wijken en Integratie weten hoe zij daar tegenaan kijken.

Wilders heeft hen maandag schriftelijke vragen gesteld nadat justitie meer details over de achtergrond van de man had vrijgegeven. Hij wijst erop dat het om een "psychisch ernstig gestoorde criminele Marokkaan" gaat die "banden heeft gehad met een terreurorganisatie zoals de Hofstadgroep, al tien jaar bekend is bij de politie en al op zeer jonge leeftijd iemand heeft neergestoken met een schroevendraaier".

Wilders grijpt de kwestie aan om opnieuw te pleiten voor invoering van de administratieve detentie. Dat is een bestuurlijke maatregel die het volgens hem mogelijk maakt om 'straatterroristen' die mogelijk banden hebben met terreurorganisaties langere tijd vast te houden. Ook wil de PVV dat criminele Marokkanen die tot de harde kern van probleemjongeren horen, hun Nederlandse nationaliteit kwijtraken en worden uitgezet.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief