Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Slotervaart vraagt rust na bekendmaking dader

15 okt 07

Voorzitter Ahmed Marcouch van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart heeft buurtbewoners gevraagd zich beheerst te gedragen nadat de identiteit van de aanvaller op het politiebureau maandag bekend werd gemaakt.

Hij krijgt daarbij de hulp van jongerenwerkers, buurtmoeders, buurtvaders, religieuze leiders en andere actieve bewoners. Zij trekken de buurt in om te vertellen wat er is gebeurd. Ook de moskee in het stadsdeel houdt de hele dag door bijeenkomsten.

De doodgeschoten 22-jarige Bilal B., die zondag twee agenten neerstak op het politiebureau aan het August Allebéplein, komt volgens het stadsdeel uit de wijk Overtoomse Veld. "Marcouch leeft mee met de gewonde agenten en hun geschokte collega's en ook met de familie van de dader", aldus het stadsdeel. Marcouch bezoekt de ouders van de dader waarschijnlijk maandagavond. Bilal woonde nog thuis.

Het stadsdeelkantoor aan de Pieter Calandlaan heeft maandag speciaal een kamer vrijgemaakt voor buurtbewoners, waar ze met broodjes, koffie en thee op verhaal kunnen komen. Ook zondag kreeg Marcouch hulp van het buurtnetwerk om de rust in het stadsdeel te bewaren.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief