Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Belgische topcrimineel ontsnapt

28 okt 07

Uit de gevangenis van het Waalse Ittre is zondagavond een beruchte Belgische crimineel op spectaculaire wijze ontsnapt. Dat meldde de Vlaamse omroep VRT.

Nordine Benallal ontsnapte in het tumult dat was ontstaan toen er een kleine helikopter op de binnenplaats van de gevangenis was geland. De gevangenen maakten op dat moment hun avondwandeling en bestormden de helikopter. Die probeerde meteen weer op te stijgen, maar stortte daarbij neer. Een gevangene raakte zwaargewond.

In de commotie gijzelde Benallal met een handlanger een cipier en nam hij de benen. Buiten stond een auto hem op te wachten, aldus de VRT.

Benallal was begin dit jaar nog veroordeeld tot twaalf jaar voor het schieten op twee politieagenten. Eerder was hij al veroordeeld tot 27 jaar voor gewelddadige overvallen. Hij ontsnapte al drie keer eerder uit gevangenschap.

In april van dit jaar ontsnapte een gevangene met een helikopter uit een gevangenis in Lantin. Vorig jaar ontsnapten 28 criminelen uit de gevangenis van Dendermonde.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief