Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kip Caravans failliet verklaard

7 nov 07

Kip Caravans in Hoogeveen is woensdag failliet verklaard. De rechtbank heeft een curator benoemd, die de mogelijkheden van een doorstart gaat onderzoeken. Dit heeft de CNV Bedrijvenbond laten weten.

De tachtig personeelsleden waren dinsdag geïnformeerd over het dreigende faillissement. Woensdagochtend was een groot deel van de vestiging in Hoogeveen al niet meer bereikbaar voor de werknemers, omdat de banken de boel op slot hadden gedaan, aldus Gerard van Dijk van de CNV-bond. Hij noemde het faillissement "triest, maar waar".

Kip is onderdeel van de Tirus Group, waartoe onder meer ook de Belgische caravanproducenten Beyerland en Chateau behoren. Door de aanhoudend slechte resultaten van de Belgische caravanbedrijven zag het moederbedrijf zich genoodzaakt faillissement aan te vragen voor alle zes vestigingen in de Benelux.

Zowel de CNV-bond als FNV Bondgenoten denken dat een doorstart van Kip een goede kans maakt. De problemen zitten bij de zusterbedrijven.

Bij het faillissement van Kip is volgens Van Dijk ook Caravan Centrum betrokken, een caravandealer in Meerkerk. Daar werken zo'n twintig mensen. Of zij ook in een mogelijke doorstart worden meegenomen, is op dit moment volstrekt onduidelijk.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief