Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Stichting al Waqf al Islami voor de rechter

23 apr 03 - Door Siem Eikelenboom en Bas Senstius

Gisteren onthulde NOVA het bestaan van een lijst met 20 Saoedische zakenmensen die al-Qaeda financieel steunden. Advocaten van de nabestaanden van de slachtoffers van 11 september hebben deze lijst gepresenteerd.

Op die lijst staat een zakenman die tevens bestuurslid van de Eindhovense islamitische stichting al Waqf al Islami is. Reden voor de Amerikaanse advocaten om de stichting voor de rechter te slepen.

Bekijk hier het diploma dat werd uitgereikt aan Ibrahim Diab door de Stichting Al-Waqf al Islami in Eindhoven. Het werd gevonden in de rugzak van Ibrahim Diab. Hij is kort voor de aanslagen uit Duitsland gevlucht en is door de Pakistani gearresteerd toen hij van Afghanistan naar Pakistan probeerde te ontkomen. Hij werd gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij de voorbereidingen van de aanslagen op 11 september.

Lees hier het pamflet (arabisch, Nederlands ) dat is uitgereikt aan alle moslims die kerst 1999 de islamitische cursus volgden bij de Stichting Al Waqf Al Islami in Eindhoven. Dit pamflet is ook uitgereikt aan Mounier el Motassadeq, Hassan el Ragi en Ibrahim Diab. Zij zitten allemaal vast vanwege hun medewerking aan de voorbereidingen van de aanslag op 11 september.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief