Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wouter Bos en zijn rol als oppositieleider

20 sep 03 - Door Tjitske Boomsma, Karel Ornstein, Bas Senstius e.a.

PvdA-leider Wouter Bos staat hoog in de peilingen maar is nog zoekende naar de invulling van zijn rol als aanvoerder van de oppositie tegen het kabinet-Balkenende.

De PvdA-leider kreeg het in de Kamer fors te verduren, omdat hij geen werkelijk alternatief voor het beleid van het CDA-VVD-kabinet-Balkenende zou hebben. En zijn tegenbegroting hield hij op zak omdat het Planbureau de financiële gevolgen daarvan niet op tijd had kunnen doorrekenen. Hoongelach en negatieve commentaren in de pers werden zijn deel. Hoewel aanvoerder van veruit de grootste oppositiepartij zou hij zich niet waargemaakt hebben als leider van de oppositie in de Tweede Kamer.

NOVA blikt met Wouter Bos terug op zijn optreden bij de Algemene Politieke Beschouwingen van deze week en probeert een antwoord te krijgen op de vraag waar hij zich eigenlijk het meest thuis voelt: in de Tweede Kamer of tussen zijn kiezers op de markt.

En een reportage waarin NOVA het licht opstak bij de politieke vrienden en geestverwanten van Wouter Bos, van wie er vandaag veel meededen aan de anti-bezuinigingsdemonstratie in Amsterdam.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief