Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Massale opkomst uitvaart Hells Angels

18 feb 04 - Door Tjitske Boomsma, Jan van Loenen, Dieuwke van Ooij

Hells Angels uit Nederland, Duitsland en Denemarken kwamen vanmiddag in Limburg bijeen voor de uitvaart van drie vermoorde leden van hun club.

Vorige week werden hun met kogels doorzeefde lichamen in de Geleenbeek gevonden. Alledrie waren ze lid van de Nomades, een afdeling van de Hells Angels in Oirsbeek. Volgens de politie is nog niet duidelijk wat er gebeurd is. Aanwijzingen voor een bendeoorlog zijn er niet. Maar verder liggen alle mogelijkheden open.

De Hells Angels zijn internationaal herhaaldelijk betrokken bij gewelddadige incidenten. Individuele leden worden nog weleens veroordeeld, maar de club als geheel verbieden lukt bijna nergens. De Commissie van Traa die in 1996 onderzoek deed naar de opsporingsmethoden in Nederland omschreef in haar rapport de Hells Angels als een criminele organisatie. Maar het Openbaar Ministerie vond onvoldoende grond om de club collectief als crimineel te bestempelen. In twee Duitse deelstaten gebeurde dat wel: in Nordrhein-Westfalen en in Hamburg.

In de studio Laetitia Griffith, Kamerlid voor de VVD en een gesprek met Marco Haase, woordvoerder van de deelstaat Hamburg.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief