Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA New York: James Brown

9 okt 04 - Door Kika Vliegenthart, Reijer Zwaan e.v.a.

Hij waarschuwde voor massavernietigingswapens in Irak en hij beloofde nieuwe banen. Maar zijn eigen CIA meldt dat Saddam geen wapens op de plank had liggen, en ook zijn er minder nieuwe banen dan beloofd. Het was een rampzalige week voor president Bush.

En dus moest hij gisteravond scoren tijdens het tweede presidentiële debat tegen John Kerry.

NOVA kijkt terug op het debat met een goede vriend van president Bush, dominee Rob Schenck en één van de grote leiders van de christelijk conservatieve gemeenschap van Amerika en met Henry Louis Gates, hoogleraar aan de prestigieuze universiteit Harvard en columnist voor de New York Times.

Verder zijn te gast een aantal gangleiders uit de zwarte wijk The Bronx, Chris, Kyle en Tyree. NOVA praat met hen over de verkiezingen en over hun leven in de ghetto.

Omdat Bush en Kerry in de peilingen zo dicht bij elkaar staan is de stem van de zwarte gemeenschap op 2 november belangrijker dan ooit. Daarover spreekt NOVA met de Godfather of Soul, James Brown.

Zowel Bush als Kerry hebben zich tijdens de verkiezingscampagne niet vaak laten zien in de zwarte gemeenschap. Dat heeft vooral te maken met de lage opkomst onder zwarte kiezers. Niettemin ging John Edwards afgelopen week naar een zwarte universiteit in North Carolina. Een reportage.

En natuurlijk de analyse van politiek adviseur Hans Anker, oud-campagnemedewerker van Bill Clinton.

Bekijk hier de onderdelen van de uitzending:

Interview James Brown
John Edwards op een zwarte universiteit
Analyse Hans Anker
The Bronx

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief