Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Voortvluchtige tbs'er verdacht van moord

15 jun 05 - Door Ellen Brans, Guido van Ophoven, Karel Ornstein

De tbs'er die sinds vorige week werd vermist, is aangehouden op verdenking van de moord op een man die dinsdag dood is aangetroffen in een bootje in het Noordhollands Kanaal.

De verdachte, S., werd dinsdagavond in Amsterdam aangetroffen in het huis van de bejaarde man. S. was in het bezit van een doorgeladen vuurwapen en werd daarom aangehouden. Op het politiebureau werd pas duidelijk dat het om de vermiste tbs'er ging.

Morgen houdt de Tweeke Kamer een spoeddebat over de zaak. Minister Donner van Justitie ligt zwaar onder vuur in Den Haag, maar hij ziet geen reden om af te treden. Zo'n misdrijf is helaas het risico van het huidige tbs-systeem, aldus Donner.

Vorig jaar barstte er ook al een felle discussie los over het verlof van tbs'ers toen een 13-jarig meisje werd ontvoerd en misbruikt door een tbs'er op verlof. Toen beloofde de minister de regels voor proefverloven aan te scherpen.

In de studio reageert tbs-deskundige Hjalmar van Marle, ooit directeur van de Mesdagkliniek en van het Pieter Baan Centrum.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief