Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA Politiek: het huurbeleid van minister Dekker

17 mrt 06 - Door Henry in 't Zandt, Marja Ros, Reijer Zwaan

Kijk of luister naar: NOVA Politiek: het huurbeleid van minister Dekker

Minister Dekker wil de woningmarkt openbreken. Starters en mensen met een klein inkomen moeten ook goed kunnen wonen.

Door de markt te 'liberaliseren' wil de minister de doorstroming van de markt in beweging zetten. Dekker heeft de afgelopen maanden keer op keer haar plannen moeten aanpassen. De PvdA vindt dat de minister het tegenovergestelde met haar beleid bereikt: huurders blijven zitten waar ze zitten. Vanavond een debat tussen de Kamerleden Staf Depla (PvdA) en Bas Jan van Bochove (CDA).

'Nederland moet breken met Bush.' Dat is de titel van een demonstratie die het Platform tegen de Nieuwe Oorlog morgen organiseert. Nederland moet breken met de politiek van het huidige Amerikaanse bewind als het gaat over Irak en Afghanistan. Een debat tussen Harry van Bommel (SP-Kamerlid) en historicus Arend Jan Boekestijn.

En het kersverse Rotterdamse gemeenteraadslid Fouad el Haji (PvdA) reageert vanavond op een interview met Wouter Bos vandaag in Het Parool. Bos zegt dat de PvdA een probleem heeft nu de verkiezingswinst zo groot is. "Veel mensen - onder wie allochtonen - hebben een raadszetel gekregen terwijl we niet weten of ze net zo goed gekwalificeerd zijn als mensen hoger op de lijst." El Haji stond twintigste op de Rotterdamse lijst en kwam door voorkeurstemmen in de raad.

Verder in 'De Straat' de vraag: mogen de grenzen binnenkort open voor werknemers uit Oosteuropese EU-landen? NOVA vraagt het in Breda dat in de Tweede Wereldoorlog door de Polen is bevrijd. En uiteraard een nieuwe Politieke Barometer én de visie van Joep Bertrams.

Presentatie: Paul Witteman en Ferry Mingelen


 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief