Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA Politiek: vrouwen in de politiek

21 apr 06 - Door Ed Ribbink, Marja Ros, Reijer Zwaan e.v.a

Kijk of luister naar: NOVA Politiek:  vrouwen  in de politiek

Rita Verdonk voert een Amerikaanse campagne om lijsttrekker van de VVD te worden en niet zonder effect.

Sinds zij zich kandidaat stelde voor het VVD-lijsttrekkerschap is de VVD zes zetels gestegen in de Politieke Barometer. Daarmee is de partij het CDA voorbij gestreefd. Maar binnen de VVD groeit de wrevel over de manier van campagne voeren van Verdonk.

Het CDA wil extra geld van minister Zalm om de koopkracht te repareren en zo te redden wat er te redden valt voor de verkiezingen van 2007. Hoe denken de ministers Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie - VVD), Johan Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - VVD), Karla Peijs (Verkeer en Waterstaat - CDA) en Kees van der Staaij (SGP) daarover?

Verder discussiëren de gasten over de vrouw in de politiek: de SGP raakte vorig jaar de subsidie van de staat kwijt omdat de partij geen vrouwen toelaat in politieke functies. Het hoofdbestuur van de SGP kwam vandaag met een nieuw standpunt over de rol van vrouwen in de politiek: ze mogen lid worden maar niet gekozen worden in de de Tweede Kamer of in de gemeenteraden, want zo staat het in de bijbel, Kees van der Staaij legt het uit.

Ook de Politieke Barometer, een aparte peiling naar de populariteit van Mark Rutte en Rita Verdonk én de visie van Joep.

Lees hier de uitslag van de populariteitspeiling.

Presentatie: Jeroen Pauw en Clairy Polak

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief