Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Rutte deelt kritiek Zalm op aanpak Verdonk

18 mei 06 - Door Reijer Zwaan, Mirjam Bartelsman, Ellen Brans

VVD-lijsttrekkerskandidaat Mark Rutte deelt de kritiek die minister Zalm eerder deze week uitte op het besluit van Rita Verdonk om het Nederlanderschap van Ayaan Hirsi Ali in te trekken.

Tot nu toe hield Rutte zich op de vlakte, omdat hij het debat rond Hirsi Ali niet wil betrekken bij de strijd om het lijsttrekkerschap.

In NOVA zegt hij: "Alles wat ik er over zeg trekt het weer in de sfeer van de lijsttrekkersverkiezing. Maar als je me nou vraagt 'ben je het eens met wat Zalm gezegd heeft?', dan zeg ik ja, ik ben het er volledig mee eens."

Rita Verdonk sprak gisteravond op een campagne-bijeenkomst in Hardenberg ook over de zaak van Hirsi Ali en is daar vanochtend op aangesproken door premier Balkenende. Rutte vindt het 'onkies' om de zaak van Ayaan te betrekken in de campagne.

NOVA reed vier weken lang mee met Rutte tijdens zijn campagne voor het lijsttrekkersschap van de VVD. De afgelopen weken bezocht Rutte tientallen zaaltjes voor spreekbeurten en debatten met zijn tegenstanders Rita Verdonk en Jelleke Veenendaal. Onderweg vertelde hij NOVA over zijn campagne-strategie, de enorme media-aandacht voor zijn persoon en zijn toekomstplannen voor de VVD.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief