Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nederland Kiest: Pieter Winsemius en Jan Marijnissen

7 nov 06 - Door Marja Ros, Reijer Zwaan

Kijk of luister naar: Nederland Kiest: Pieter Winsemius en Jan Marijnissen

Tot 22 november zendt Nederland Kiest uit vanuit café Dudok in Den Haag waar steeds twee politici aan de tand gevoeld zullen worden over uiteenlopende thema's.

Gaat Jan Marijnissen zijn zetelwinst in de peilingen vasthouden en gaat misschien de SP de derde partij van Nederland worden? En hoe moet de tikkende tijdbom in de achterstandswijken worden gedemonteerd?

Vandaag minister van VROM, Pieter Winsemius (VVD) en de lijsttrekker van de SP, Jan Marijnissen.

Pieter Winsemius zei vandaag dat de aftrek van de hypotheekrente wellicht vanaf 2010 geleidelijk kan worden afgeschaft. De uitspraken van Winsemius zijn opvallend. De VVD voert juist campagne dat er niet aan de hypotheekrenteaftrek mag worden getornd.

Vorige week sloeg Winsemius alarm vanwege de situatie in de Nederlandse probleemwijken. Om grotere problemen te voorkomen is volgens hem een jaarlijkse investering van 1 tot 1,4 miljard euro nodig voor stedelijke vernieuwing. Over deze thema's en meer een debat tussen Marijnissen en Winsemius.

Verder 'Ondertussen bij de buren', de dagelijkse compilatie van meest gênante of opmerkelijke fragmenten van politici op campagne, 'De straat' en natuurlijk de visie van Joep Bertrams.


www.nederlandkiest.nl


Chatten aan de bar
Kijkers hebben na afloop van de uitzending weer kunnen 'chatten aan de bar' met Pieter Winsemius en Jan Marijnissen. Lees hier het verslag van de chat.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief