Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Zware storm raast over Nederland

18 jan 07 - Door Jan van Loenen, Petra Greeven, Mirjam Bartelsman

Kijk of luister naar: Zware storm raast over Nederland

De aangekondigde zuidwesterstorm zorgt vandaag overal voor ongelukken en forse problemen. Er zijn zeven doden gevallen door de storm.

Het is de zwaarste storm sinds 2002 en het Nationaal Crisis Centrum (NCC) van het ministerie van Binnenlandse Zaken adviseert mensen zeer dringend niet naar buiten te gaan.

Het treinverkeer is bijna helemaal stilgelegd. Wegen zijn compleet vastgelopen. Scholen stuurden leerlingen naar huis, en niet iedereen zal de nacht in eigen bed kunnen doorbrengen. In Friesland is dijkbewaking ingesteld. En de zware storm heeft niet alleen Nederland in de greep. De storm doet heel Noord-West Europa aan.

In NOVA een ronde langs de velden van de KLPD, NS Reizigers, ProRail, Schiphol en de Kustwacht in Den Helder. Verslaggever Mirjam Bartelsman doet verslag vanaf Texel en Jan van Loenen vanuit Lauwersoog.

Toevallig vandaag publiceerden zes Nederlandse onderzoeksinstellingen een brochure over de klimaatverandering onder voorzitterschap van Rob van Dorland van het KNMI. Hebben alle recente stormen iets te maken met de klimaatverandering? Rob van Dorland reageert in de studio.
Lees de brochure: De Staat van het Klimaat (Pdf)

De overheid heeft een informatienummer opengesteld: 0800-1351 . Mensen die iemand kwijt zijn, ergens vastzitten of andere aan de storm gerelateerde vragen hebben, kunnen proberen via dit nummer wijzer te worden. Of ga voor mededelingen van de overheid naar: www.crisis.nl


 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief