Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wat kan Rotterdam doen aan criminele Antillianen?

2 feb 07 - Door Ellen Brans, Hein Hansen en Silvia Pilger

Kijk of luister naar: Wat kan Rotterdam doen aan criminele Antillianen?

De Rotterdamse PvdA-fractie, de grootste partij in de gemeenteraad van Rotterdam, wil dat zware criminaliteit gepleegd door Antilliaanse jongeren, keihard wordt aangepakt.

De criminaliteit onder Antillianen in Rotterdam is sinds 2000 gegroeid, onder minderjarigen zelfs explosief. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de gemeente Rotterdam, politie en justitie.

De onderzoekers doen een groot aantal aanbevelingen waaronder investeren in emancipatie van (tiener)moeders en het beperken van instroom van Antillianen. Zij adviseren de opdrachtgevers te zoeken naar creatieve oplossingen om de moeilijke doelgroep te kunnen benaderen.

In NOVA het verhaal van Angelo. Hij is dertig jaar, heeft geen diploma's, zes kinderen bij drie vrouwen en zit al zijn hele leven in de criminaliteit. Hij is onder Antillianen in Rotterdam geen uitzondering.

En sociologe en criminologe Marion van San reageert in de studio. Zij presenteerde vandaag het rapport over de problemen met criminele Antillianen in Rotterdam.
 

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief