Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA Politiek: 'Kabinet van Rust, Regelmaat, Reinheid'

6 feb 07 - Door Marja Ros, Ad van Oosten, Jan Reiff e.v.a.

Kijk of luister naar: NOVA Politiek: 'Kabinet van Rust, Regelmaat, Reinheid'

Er moest acht uur onderhandeld worden om de definitieve versie van het regeerakkoord rond te krijgen.

Vooral de AOW was een heikel punt. Op aandringen van de PvdA is het pensioen waarbij ouderen moeten meebetalen aan de AOW, verhoogd van 15.000 naar 18.000 euro. PvdA-leider Wouter Bos zegt dat hij "er alles uit heeft gehaald wat erin zit."

Vanuit café Dudok in Den Haag een speciale NOVA Politiek met het laatste nieuws over het regeerakkoord en de reacties van Femke Halsema (GroenLinks), Jan Marijnissen (SP) en Mark Rutte (VVD) op de actualiteit rondom het akkoord.

Halsema laat weten het regeerakkoord "een beetje tuttig" te vinden en spreekt van "een kabinet van Rust, Reinheid en Regelmaat." Ze is vooral ontevreden over het milieubeleid en de vrouwenemancipatie. Rutte vindt voornamelijk dat het CDA "een hoge prijs betaalt" met het huidige regeerakkoord. Marijnissen tenslotte vindt de term 'spagaat' het meest geschikt als motto voor het kabinet: "Er zitten goede punten in het akkoord, maar de restanten van de zalmnorm en de plannen rondom de AOW deugen niet."

De Straat
Wat is de eerste indruk van het regeerakkoord? Hoe zien Nederlanders de toekomst van het aangekondigde kabinetsbeleid? NOVA vraagt het op het Centraal Station in Utrecht.

De fracties van het CDA, de PvdA en de ChristenUnie praatten dinsdagavond over het aangepaste regeerakkoord. Het is de bedoeling het woensdag te publiceren.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief