Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Ondiep opnieuw afgesloten

14 mrt 07 - Door Petra Greeven en Jan van Loenen

Kijk of luister naar: Ondiep opnieuw afgesloten

De politie vond de mogelijkheden om snel in te grijpen van dinsdagavond effectief. En daarom gaat de wijk Ondiep vanavond opnieuw hermetisch op slot.

Ook morgen zal er nog veel politie aanwezig zijn in de wijk. Dan wordt er een stille tocht gehouden voor Rini Mulder, de man die zondag door een motor-agent werd doodgeschoten.

De burgemeester van Utrecht, Annie Brouwer-Korf, sprak vandaag met buurtbewoners en hield een persconferentie. Hierbij liet ze weten dat Utrecht goed heeft gekeken naar de aanpak van de rellen in de Graafsewijk in Den Bosch. Daar sloot de politie in april 2005 de wijk hermetisch af om escalaties te voorkomen. Annie Brouwer reageert in de studio.

De afgelopen jaren zijn er in ieder geval drie situaties geweest waarin er, nadat een agent bij een conflict iemand doodschoot, escalatie ontstond.

De onrust in de Utrechtse wijk Ondiep begon zondag toen een agent een man doodschoot, die klaagde over hangjongeren en de agent met een mes bedreigde.

De Tweede Kamer debatteert waarschijnlijk volgende week over de ongeregeldheden in de Utrechtse wijk Ondiep. Vanuit Den Haag verslag van Ferry Mingelen.

NOVA doet verslag vanuit de wijk. In de studio reageert Jaap Timmer, hoofddocent Politie- en Veiligheidstudies aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, die promoveerde op geweldgebruik van en tegen de politie in Nederland.


 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief