Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Al Gore verkiesbaar als president?

14 mrt 07 - Door Menno de Galan

Kijk of luister naar: Al Gore verkiesbaar als president?

Klachten over de aanwezigheid in Irak. Kritiek op het immigratiebeleid. Onenigheid over brandstof.

Overal waar de Amerikaanse president Bush zich laat zien op zijn goodwill-rondreis door Latijns-Amerika zijn problemen en ontstaan rellen. En: ook het thuisfront heeft alsmaar minder vertrouwen in de Amerikaanse president.

In de Verenigde Staten wordt druk gespeculeerd over een mogelijke kandidatuur van oud vice-president Al Gore, die bij de verkiezingen in 2000 meer stemmen haalde dan George Bush, maar toch verloor.

Want Gore is behoorlijk populair geworden. Vooral door zijn inzet voor klimaatverbetering, onder meer met zijn succesfilm An Inconvenient Truth. Onlangs won hij er een Oscar voor. Het gerucht ging dat Al Gore tijdens de prijsuitreiking zijn kandidatuur voor het presidentschap bekend zou maken. Acteur Leonardo diCaprio speelde er handig op in.

Zal Al Gore zich laten verleiden om zich opnieuw als president verkiesbaar te stellen? NOVA sprak erover met David Remnick, hoofdredacteur van The New Yorker - een toonaangevend opinieblad uit Amerika. Remnick volgde Al Gore tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2000.

Het boek 'Reporting, writings from The New Yorker' van David Remnick is nu ook in het Nederlands verschenen onder de titel 'Reporter.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief