Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Maandagavonddebat: de toekomst van de vakbeweging

7 mei 07

Iedere eerste maandag van de maand organiseren Het Financieele Dagblad, NOVA en BNR Nieuwsradio een actueel debat met maatschappelijke urgentie. De gasten, veelal topondernemers, politici en wetenschappers, gaan in de debat met de samenleving.

Maandag 7 mei 2007: de toekomst van de vakbeweging

Nu de SP zo sterk vertegenwoordigd is in de samenleving pleit FNV-voorzitter Agnes Jongerius voor vertegenwoordiging van de SP in de Sociaal-Economische Raad (SER): "De SP moet haar gezicht laten zien en haar verantwoordelijkheid nemen." Ook wil de FNV-voorzitter zo snel mogelijk een participatietop. "Wij hebben onze voorstellen klaar, we wachten alleen nog op gesprekspartners."

Hans de Boer, ex-voorzitter van MKB Nederland en tegenwoordig voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid en Agnes Jongerius, Voorzitter van de FNV, Paul de Beer, bijzonder hoogleraar Arbeidsverhoudingen aan de UvA, Paul Ulenbelt, Kamerlid SP en ex-FNV, en Femke van der Laan, voorzitter van Alternatief voor Vakbond, discussieerden tijdens het maandagavonddebat over de toekomst van de vakbond.

Lees hier de samenvatting van het debat.

Of bekijk het debat in delen (Windows Media Player)
Debat deel I
Debat deel II
Debat deel III


 

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief