Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Staatssecretaris De Jager schond werknemersrechten'

15 mei 07 - Door Nynke de Zoeten

Kijk of luister naar: 'Staatssecretaris De Jager schond werknemersrechten'

Staatssecretaris van FinanciŽn Jan Kees de Jager (CDA) overtrad als softwareondernemer de arbeidswet. Maar de staatssecretaris ontkent de beschuldig

Het ICT- bedrijf ISM van De Jager zou contracten met werknemers hebben afgesloten waar onwettige bepalingen in stonden. En de aansprakelijkheid voor RSI-klachten werd bij de werknemer gelegd. Dat schrijft De Volkskrant vandaag. Na zijn benoeming als staatssecretaris raakte De Jager al eerder in opspraak over de pensioenafdracht bij één van zijn bedrijven.

De Tweede Kamer heeft premier Jan Peter Balkenende om opheldering gevraagd over de kwestie. Balkenende moet onder meer laten weten of deze zaak is besproken bij de benoeming van De Jager tijdens de kabinetsformatie. De brief van Balkenende moet voor woensdag 12 uur bij de Kamer zijn.

De Jager maakte vandaag bekend dat hij een onafhankelijk onderzoek eist naar de beschuldigingen dat het bedrijf waarvan hij tot zijn aantreden directeur was de arbeidswetgeving zou hebben overtreden. Hij heeft hiervoor de voorzitter van het College van Bestuur van de TU Eindhoven gevraagd, Amandus H. Lundqvist, die ook IBM-topman was.

Vanuit Den Haag het laatste nieuws.


 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief