Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Jusitite heropent onderzoek naar mogelijke moord Denise

31 jul 07 - Door Bas Haan

Kijk of luister naar: Jusitite heropent onderzoek naar mogelijke moord Denise

De politie in Breda is ruim zeven jaar na dato begonnen met getuigenverhoren om alsnog vast te stellen of de toen 21-jarige Denise Schouten uit Tilburg in 1999 vermoord is.

Tegelijkertijd is de rijksrecherche een onderzoek begonnen naar mogelijk strafbare handelingen door medewerkers van het NFI, het Nederlands Forensisch Insituut.

Het politieonderzoek volgt op de aangifte die de ouders van Denise tegen medewerkers van het NFI indienden naast hun eis om de dood van Denise als moord te beschouwen. Rechercheurs zijn in opdracht van de hoofdofficier begonnen met het horen van alle getuigen die aanwezig waren in de kroeg waar Denise voorafgaande aan haar overlijden verbleef.

Denise Schouten overleed op 26 december 1999 na het drinken van een muf drankje in de kroeg. Het NFI concludeerde na een sectie dat het meisje een natuurlijke dood was gestorven. Maar uit contra-expertise bleek dat tijdens of na de sectie op het lichaam van Denise verwisseling van hart en organen had plaatsgevonden.

De ouders kregen te horen dat het onderzochte hart van een man was en ze kregen van het NFI zelfs een plastic pot met orgaandelen van verschillende mensen mee naar huis.

Jarenlang ontkende het NFI en het ministerie van Justitie dat er iets was misgegaan in de zaak. Tot vorige maand advocaat Van Stratum de strafklachten indienden en een uitzending van NOVA over de zaak tot Kamervragen leidde.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief