Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Doden na instorten brug over Mississippi

2 aug 07 - Door Jan van Loenen

Kijk of luister naar: Doden na instorten brug over Mississippi

Zeker vier mensen zijn woensdag in de Amerikaanse stad Minneapolis omgekomen toen tijdens de avondspits een brug over de Mississippi instortte.

Het dodental zal volgens een woordvoerder vermoedelijk nog stijgen. Eerder werd er gesproken over negen doden. Tussen de twintig en dertig mensen worden vermist.

Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid verklaarde dat er geen aanwijzingen zijn dat het om een terroristische actie gaat. Gouverneur Tim Pawlenty van de staat Minnesota sprak van een "catastrofe van historische proporties".

Over de brug uit 1967 ligt een vierbaanssnelweg. De overspanning stortte 20 meter naar beneden. Tientallen auto's stortten in het water of werden onder grote stukken beton platgedrukt, aldus getuigen. Een vrachtauto vloog in brand.

De oorzaak van de ramp is onbekend, aldus de politie. Aan de brug werden werkzaamheden uitgevoerd. Gouverneur Pawlenty zei dat de verbinding in 2005 en in 2006 is geïnspecteerd door het ministerie van Transport. Toen werden er geen defecten gevonden.

Een grote reddingsoperatie werd opgezet waar honderden mensen bij betrokken zijn, aldus een zegsvrouw van de hulpdiensten tegen CNN. De reddingsoperatie in het water is stopgezet. "Er ligt te veel puin in het water om in het donker door te gaan", aldus brandweercommandant Jim Clack woensdagavond. Donderdag bij het eerste ochtendlicht ging de zoektocht door.

Correspondent Willem Lust doet verslag vanuit Minneapolis.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief