Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Maandagavonddebat: hoe kwetsbaar is het Nederlandse bedrijfsleven?

3 sep 07 - Door Imke van Hoorn

"ABN Amro heeft de situatie waarin het nu zit, uitgelokt. Door een voortdurende wisseling van strategie, heeft het bedrijf zich kwetsbaar gemaakt voor aandeelhouders."

Dat stelde professor Arnold Heertje tijdens het maandagavonddebat van het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio en NOVA. Tijdens dit debat stond de groeiende macht van aandeelhouders in het Nederlandse bedrijfsleven centraal.

Aanleiding voor het debat was de presentatie die avond van de publicatie 'Bestuur onder Vuur' . De machtsstrijd om VNU'. Dit boek - geschreven door Bert van Dijk en Joost van Mierlo, beide redacteuren van Het Financieele Dagblad - werd aangeboden aan oud VNU-topman Rob van den Bergh.

Rob van den Bergh, nu Commissaris bij ABN Amro, en professor Arnold Heertje gingen in discussie met politici en de zaal over de vraag hoe kwetsbaar het Nederlandse bedrijfsleven momenteel is.

Lees hier een samenvatting van het debat.
Of bekijk het debat in delen (Windows Media Player)
Debat deel I
Debat deel II
Debat deel III

Bijwonen debat
Iedere eerste maandag van de maand organiseren Het Financieele Dagblad, NOVA en BNR Nieuwsradio een actueel debat met maatschappelijke urgentie. De gasten, veelal topondernemers, politici en wetenschappers, gaan in de debat met de samenleving.

De debatten kunnen live bijgewoond worden in het auditorium van café-restaurant Dauphine, Prins Bernhardplein 175 te Amsterdam (naast station Amsterdam-Amstel). Aanvang debat is om 21.00 uur.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief