Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wat gaat Rita Verdonk doen?

14 sep 07 - Door Jan Reiff, Nynke de Zoeten e.v.a.

Kijk of luister naar: Wat gaat Rita Verdonk doen?

The day after of stilte voor de storm? De VVD houdt de adem in. Wat gaat Rita Verdonk doen?

Bekijk hier live het VVD-congres

Nadat fractievoorzitter Mark Rutte gisteren besloot haar uit de Tweede Kamerfractie van de VVD te zetten zou ze vandaag laten weten of ze in de politiek verder wil. Maar Verdonk vroeg om uitstel. "Ik heb de tijd en ruimte nodig om de gevolgen van mijn besluit goed te overwegen", aldus Verdonk vanmiddag in een verklaring. Meteen daarna voegde Rutte de daad bij het woord en zette Verdonk officieel uit de fractie.

Volgens verschillende opiniepeilingen is Rita Verdonk nog steeds mateloos populair en zou ze het met een eigen partij beter doen dan de VVD.

Morgen is de VVD-partijraad en daar zouden de VVD-leden zich tegen Rutte kunnen keren. En dus voor een terugkeer van Verdonk kiezen.

NOVA ging op zoek naar Rita Verdonk maar had een andere verrassende ontmoeting.

In NOVA de laatste ontwikkelingen, de mening in 'De Straat' en de Politieke Barometer. Te gast zijn VVD-Kamerlid Edith Schippers en Jan Talen, VVD-gemeenteraadslid in Staphorst en voorzitter van het Liberaal Netwerk, een verbond van VVD-politici en ondernemers, die morgen op het congres in Veldhoven een motie willen indienen die het vertrek eist van fractievoorzitter Mark Rutte en partijvoorzitter Jan van Zanen.

Beluister ook de muzikale ode van de OXX Band met hun nummer 'Zwarte Rita'.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief