Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Rutte overleeft VVD-congres

15 sep 07 - Door Ellen Brans, Pim van Galen Ad van Oosten

Kijk of luister naar: Rutte overleeft VVD-congres


De VVD-leden hebben vandaag besloten dat de beslissing van Mark Rutte om Rita Verdonk uit de VVD-fractie te zetten, niet hoeft worden teruggedraaid.

Mark Rutte beleefde en overleefde vandaag de spannendste dag uit zijn politieke loopbaan. Nadat hij Rita Verdonk deze week uit de VVD-fractie zette stond vandaag op een congres in Veldhoven zijn positie op het spel.

De gehele bijeenkomst stond in het teken van het gedwongen vertrek van Rita Verdonk. De leden willen Verdonk behouden voor de partij, maar niet in de fractie. VVD-leider Mark Rutte had eerder vandaag gezegd niets te zien in een lijmpoging waarop onder meer VVD-coryfee Hans Wiegel tot twee maal toe had aangedrongen. Rutte benadrukte dat een bemiddelingspoging "een gepasseerd station" is.

Rita Verdonk was zelf niet aanwezig op het congres en maakte gisteren bekend dat ze nog niet wil vertellen wat ze met haar Tweede Kamerzetel doet.

In NOVA de laatste ontwikkelingen, een verslag van het congres en een gesprek met oud-Kamervoorzitter en VVD'er Frans Weisglas. Ook hij had opgeroepen tot een ultieme lijmpoging.


 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief