Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Eerste uitzending van 'De Nieuwste Show'

17 sep 07

Kijk of luister naar: Eerste uitzending van 'De Nieuwste Show'

GeÔnspireerd door het in Amerika zeer populaire The Daily Show met Jon Stewart zullen 'Lama' Patrick Lodiers en zijn kudde reporters dagelijks de actualiteit volgen om er hun geheel eigen en vooral scherpe licht op te laten schijnen.

De eerste gast maandag is VVD-prominent Gerrit Zalm, die vooruit zal blikken naar Prinsjesdag, een dag later.

Patrick Lodiers was eerder bij BNN te zien in programma's als 'Je Zal Het Maar Hebben', 'De Lama's', 'Over Mijn Lijk' en 'De Grote Donor Show'.

Lodiers brengt samen met een aantal 'verslaggevers' op eigenzinnige wijze het belangrijkste nieuws. Volgens Lodiers is de actualiteit leidend: "Hopelijk slagen we erin om een nieuwe groep jonge mensen aan het nieuws te krijgen en nieuwsliefhebbers te verrassen met onze blik op de actualiteit. Daarmee sluit het programma aan op het profiel van Nederland 3."

De vaste verslaggevers van het programma zijn Tijl Beckand (De Lama's), Tina de Bruin (Tequila, Julia's Tango), Jeroen van Koningsbrugge (Sprint, Nieuw Dier, De Lama's) en de twee nieuwelingen Dara Faizi (stand-up comedian) en Steyn de Leeuwe (eindexamenjaar Toneelschool en Kleinkunstacademie Amsterdam).

Binnen het programma is speciale aandacht voor het commentatorenduo Arie en Silvester. Elke week gaan zij met elkaar in discussie over een actueel heet hangijzer.

'De Nieuwste Show' komt maandag tot en met donderdag om 23.00 uur vanuit de nieuwe studio van het NOB, het Ketelhuis Ammoniakgebouw, op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. 

In dezelfde uitzending

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief