Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Rutte, Marijnissen en Van Geel over de miljoenennota 2008

18 sep 07 - Door Tonko Dop, Ad van Oosten, Monique Wijnans ea

Kijk of luister naar: Rutte, Marijnissen en Van Geel over de miljoenennota 2008

FinanciŽle degelijkheid, duurzaamheid, respect en solidariteit. De eerste rijksbegroting van het vierde kabinet Balkenende is een feit.Maar hoe sociaal is het aangekondigde beleid? De lasten voor alle burgers worden verhoogd. Met de extra belastingopbrengsten wil het kabinet onder meer investeren in probleemwijken, onderwijs en milieubeleid. "We repareren het dak nu de zon schijnt", zei premier Balkenende in een reactie op de Troonrede. Daarom zal het inkomen van veel mensen niet stijgen.

Aan tafel in NOVA Politiek: de fractievoorzitter van de grootste regeringspartij het CDA, Pieter van Geel, de fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij de SP, Jan Marijnissen en de fractievoorzitter van de VVD, Mark Rutte.

De belangrijkste politieke tegenstrevers debatteren met elkaar over de kabinetsplannen voor volgend jaar. De PvdA spreekt van een ongekend sociale begroting. Kan het CDA van Pieter van Geel daarmee leven? Is Jan Marijnissen jaloers op de linkse plannen van dit kabinet? En is Mark Rutte blij dat hij bij deze begroting eindelijk kan laten zien dat hij toch echt rechts is?

Bekijk ook de reacties op de kabinetsplannen van burgers in Helmond en op Eindhoven Airport.

En verder natuurlijk de visie van Joep Bertrams.

Lees ook: DeTroonrede en de Miljoenennota.


 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief