Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Den Haag Vandaag: de beveiliging van Hirsi Ali

9 okt 07 - Door Ferry Mingelen

Kijk of luister naar: Den Haag Vandaag: de beveiliging van Hirsi Ali


Ayaan Hirsi Ali kwam vorige week onverwachts vanuit de Verenigde Staten terug naar Nederland, omdat minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie had aangegeven niet langer voor haar beveiliging in het buitenland te willen betalen.

In NOVA Den Haag Vandaag aandacht voor het Kamerdebat over de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali.

Voorafgaand aan het debat had de advocaat van Ayaan Hirsi Ali, Britta Böhler, vertrouwelijke stukken over de beveiliging van Hirsi Ali naar de Kamer gestuurd met het verzoek deze onder de leden te verspreiden. Maar minister van Justitie Hirsch Ballin maakte bezwaar tegen de verspreiding van de stukken en wilde niet dat de gespreksverslagen deel uitmaakten van het debat.

Bekijk hier het verslag van het gesprek dat de NCTb (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding) op 30 augustus 2006 had met Ayaan Hirsi Ali over haar beveiliging, het gespreksverslag van 27 september 2006, de brief die minister van Justitie Hirsch Ballin op 15 december 2006 stuurde aan Hirsi Ali over 'de eigen verantwoordelijkheid' voor haar beveiliging in de VS en de fax van advocate Britta Böhler aan Hirsch Ballin, waarin zij bezwaar maakt tegen de beëindiging van de beveiliging van haar cliënte door de Nederlandse overheid.


 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief