Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Job Cohen en Fred Teeven over Slotervaart, Monique van de Ven over Wolkers

19 okt 07 - Door Marja Ros

Kijk of luister naar: Job Cohen en Fred Teeven over Slotervaart, Monique van de Ven over Wolkers

Het is de week van de Amsterdamse wijk Slotervaart. De week van steekpartijen en uitgebrande auto's.

Sinds een Turkse jongen een Marokkaanse klasgenoot neerstak voor school en sinds de 22-jarige Bilal B. twee agenten neerstak op het politiebureau op het August Allebéplein en zelf werd doodgeschoten door een agente.

Maandagavond werd het politiebureau in Slotervaart bekogeld met stenen. De politie probeert nu de jongeren aan te houden die verantwoordelijk zijn voor de rellen, maar dat lukt alleen als ze op heterdaad worden betrapt. Zo werden er gisteren acht jongens gearresteerd.

Bekijk ook: het gesprek met oud-hoofdcommissaris Eric Nordholt

Hoe kan Amsterdam de spanningen in de wijk het beste beheersen? Hoe kunnen de raddraaiers worden aangepak? Helpt strenger straffen? In NOVA Politiek praten daarover: Job Cohen, burgemeester van Amsterdam en VVD-Kamerlid Fred Teeven. Ook te gast: jongeren uit Slotervaart, een jongerenwerker en een Marokkaanse buurtmoeder.

Ook aandacht voor het overlijden van Jan Wolkers. Met vanuit Texel in café In den Grote Slok, een gesprek met Theun de Winter, dichter en vriend van Jan Wolkers. Monique van de Ven reageert op het overlijden van Wolkers in de studio. Ze gaat haar film 'Zomerliefde' aan Wolkers opdragen.

Verder uiteraard de Politieke Barometer en de visie van Joep Bertrams.

Presentatie: Twan Huys en Joost Karhof


 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief