Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Minister Vogelaar haalt hard uit naar rechts

13 nov 07 - Door Ferry Mingelen

Kijk of luister naar: Minister Vogelaar haalt hard uit naar rechts

Minister Ella Vogelaar (Integratie) wil niet meedoen aan het 'wedstrijdje' tussen politici wie de hardste maatregelen neemt op het terrein van integratie en immigratie.

Harde taal van Kamerleden als Geert Wilders, Rita Verdonk, maar ook VVD'er Henk Kamp lijken volgens Vogelaar tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen alleen maar aan te scherpen.

Vogelaar zei het bij de presentatie van haar integratienota. Haar voorganger als minister voor Integratie, Rita Verdonk, heeft Vogelaar naar eigen zeggen opgescheept met "een op onderdelen onuitvoerbare wet op de inburgering." En Henk Kamp lijkt zich met de maatregelen die hij maandag namens de VVD presenteerde, met onder meer strenger beleid tegen illegalen en asielzoekers, bij Verdonk en Wilders aan te sluiten, zegt Vogelaar. Wilders wil onder meer de Koran verbieden.

"Spierballentaal is het recept voor onveiligheid en voor verdere aanscherping van tegenstellingen", aldus de minister. Politici die zich van die harde taal bedienen, handelen niet in het belang van hun eigen achterban, die niet gebaat is bij een groeiende onveiligheid.

Ferry Mingelen brengt het laatste nieuws uit Den Haag.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief