Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA's Beurs Top-5 2008

28 dec 07 - Door Hein Hansen, Kunieke Luth en Jeroen Groot

Kijk of luister naar: NOVA's Beurs Top-5 2008

NOVA's Top-5, voor sommigen een rots in de branding, voor anderen omstreden.

2007 Is een turbulent beursjaar geweest. Er waren overnames bij de vleet, de Amerikaanse kredietcrisis zorgde voor paniek en de olieprijs steeg tot recordhoogte.

De AEX staat boven de vorige slotstand, maar een rendement van slechts een paar procent, is aan de magere kant. Als de belegger dit jaar NOVA's Beurs Top-5 voor 2007 had gevolgd, dan was hij niet beter af geweest. Want het rendement van de vijf fondsen die de NOVA-analisten een jaar geleden selecteerden, daalden.

Maar NOVA liet vorig jaar ook vijf dolfijnen een pakket samenstellen, en dat steeg het afgelopen jaar spectaculair. In NOVA vanavond de uitslag en een nieuwe NOVA Beurs Top-5 voor het komende jaar. En ook dit jaar, kiezen de dolfijnen een eigen portefeuille.

Top-5 van de dolfijnen:
1. Fortis
2. Akzo
3. Van der Moolen
4. Philips
5. Océ

De analisten voor 2008
De beursexperts Corné van Zeijl (SNS Asset Management), Evert Waterlander (ABN Amro), Henry van Heijster (ING Private Banking), Herman Bots (Theodoor Gilissen) en Jos Versteeg (IRIS) hebben op basis van hun grondige analyse vijf beursfondsen voor 2008 geselecteerd.

Top-5 van de analisten:
1. BAM
2. SBM
3. ING
4. Unilever
5. Philips

Op de website van Het Financieele Dagblad zijn vanaf zaterdag de individuele interviews met de beursanalisten over hun visie voor 2008 te zien.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief